Fashion zonnebrillen

  • Geplaatst op
  • 0
Fashion zonnebrillen

Door de jaren heen hebben heel wat bekende mensen verschillinde fashion zonnebrillen gedragen, maar wie droeg nou welke zonnebril? en waar kwam de naam van deze zonnebril nou vandaan? Meer hierover lees je in dit artikel.


Aviator, pilotenbril of vliegenierbril

De kenmerken van deze zonnebril zijn: extra grote traanvormige glazen en een dun metalen frame. Het ontwerp stamt uit 1936 en is in oorsprong gemaakt voor Amerikaanse militaire piloten . Het merk werd een icoon van de jaren 1970 als tegenhanger van de hippiebril en werd o.a. gedragen door Paul McCartney en Freddie Mercury. Als fashion statement heeft de vliegenierbril vaak gespiegelde en gekleurde glazen.

Oversized of overgrote zonnebril of Onassis bril

In de jaren 1960 werd deze zonnebril gedragen door Jacqueline Kennedy Onassis. De oversized zonnebril is erg populair bij de vrouwen en beroemdheden.

Deze Onassis bril of de "Jackie O's" werd m.n. gebruikt om zich erachter te verschuilen voor de Paparazzi.

Zanger/entertainer Elton John droeg vaak oversized zonnebrillen op het podium in de 70-er jaren als onderdeel van zijn Fantastic Captain act.

Sinds de laaste jaren zijn de matig oversized zonnebrillen een modetrend geworden


Hippiebril of John Lennon zonnebril

De hippiebril was populair in de late jaren 1960. Popiconen zoals Roger Daltrey, John Lennon, Mick Jagger, Boy George en Ozzy Osbourne droegen allemaal hippiebrillen. Ze werden ook gebruikt om de effecten van opiaten zoals marihuana, heroïne of enkel bloeddoorlopen ogen te verbergen.
Het oorspronkelijke tea-shade ontwerp werd gemaakt van middelgrote ronde glazen in een dun draadframe . Tegenwoordig zijn ze gekleurd, gespiegeld of in te grote formaten verkrijgbaar. Van Lady Gaga is bekend dat zij verschillende varianten hippiebrillen draagt. 


Reizigerbril of Wayfarer

Deze bril stamt uit 1952 en werd gedragen door beroemdheden als James Dean , Roy Orbison , Elvis Presley , Bob Marley en The Beatles. Vooral in 60-er jaren werd deze bril vooral populair in de rock-and-roll / blues scene.
Het oorspronkelijke frame was zwart, later kwam er een zilveren stuk op de hoeken bij. Het Clubmaster is een  variant op het Wayfarer model en werd geïntroduceerd in 1982. In 2000 kwam er een re-design model op de markt ( New Wayfarer ) die momenteel de pilotenbril in populariteit overtreft.

De Wrap-around of de rondgebogen zonnebril

De Wrap-around bril is een zonnebril met rond het gezicht gebogen glazen. Deze zonnebril werd voor het eerst gemaakt in de jaren 1960 als variant op het Aviator model en werd o.a. gebruikt door Yoko Ono en door Clint Eastwood in de Dirty Harry films. De moderne variant werd in het midden van de jaren 1980 meer populair door zijn futuristische look, als tegenhanger van de toen populaire Wayfarer. De rondgebogen zonnebril werd gedragen door beroemdheden als David Bowie en Blondie.

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Powered by Lightspeed - Theme by InStijl Media
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »