Lijk aantrekkelijker met je zonnebril!

  • Geplaatst op
  • 0

Waarom lijkt iedereen direct aantrekkelijker met een zonnebril op?

 

In haar boek Cool Shades, de geschiedenis en de betekenis van de Zonnebril, probeert Vanessa Brown, hoofddocent van kunst en design aan Nottingham Trent University, deze vraag uit de doeken te doen.

 

"Zonnebrillen maken je aantrekkelijk.

Er bestaat namelijk een duidelijk verband tussen symmetrie in het gezicht en onze perceptie van schoonheid. Donkere glazen bedekken elke asymmetrische onvolmaaktheid rond de ogen en accentueren de jukbeenderen.

 

Verder: de ogen zeggen alles over wie je bent. Een zonnebril schermt dat af.

Het maakt je daarmee intrigerend, ondoorgrondelijk en mysterieus tegelijk. Aan de andere kant geeft het de drager zekerheid en kun je jezelf lekker anoniem voelen", aldus Brown.

 

In het verleden werden zonnebrillen alleen gedragen bij risicovolle water- en sneeuw- sporten, later werden ze ook geassocieerd met nieuwe technologieën zoals vliegtuig reizen. Denk maar aan de pilotenbril. Dat maakte het imago van de zonnebril "gedurfd en zeer modern."

 

Tegenwoordig dragen moderne beroemdheden, celebs en fashionista zonnebrillen, al was het alleen maar om de ogen te beschermen tegen de flitslampen van de Paparazzi. Zo versterken zij daarmee hun stijl en hun glamoureuze identiteit.

 

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Powered by Lightspeed - Theme by InStijl Media
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »